keimeno


Είμαστε μια ανεξάρτητη από κόμματα επιτροπή με στόχους:
- Την κοινωνική αλληλεγγύη,
- Την έμπρακτη αντίθεση στα κυβερνητικά μέτρα, που ξεπουλάνε τη ζωή και τη χώρα μας καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας,
- Καλύτερη προσέγγιση όσων βιώνουμε, κόντρα στην παραπληροφόρηση των Μ.Μ.Ε., που θέλουν να μας πείσουν ότι η σωστή πορεία της χώρας μας είναι η υποταγή στην Τρόικα και το ΔΝΤ.
  Συγκαλέσαμε επιτροπές σε Πυλαία, Πανόραμα, Χορτιάτη, Φίλυρο, Εξοχή-Ασβεστοχώρι, μαζέψαμε απλήρωτα χαράτσια και κάναμε ομαδικά εξώδικα στη Δ.Ε.Η. Πετύχαμε ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.
  Συμμετέχουμε στην αυτο-οργάνωση και την αντίστασή του λαού με άλλες πρωτουβουλίες στη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΣΤΗΝ Ε.Δ.Ο.Θ.

ΠΡ. ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51, 4ος Ορ.

ΩΡΑ 11:00

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Δ.ΠΥΛΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ



Κατόπιν νέας συνέλευσης της Επιτροπής Κατοίκων Δ. Πυλαίας - Χορτιάτη την Τρίτη 28-2-2012, όπου υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου συζητήθηκαν τα παρακάτω:

1) Η επιτυχία και μεγάλη νίκη των επιτροπών ενάντια στα χαράτσια με την απόφαση πλέον του Υπ. Οικονομικών να φύγει το χαράτσι από τη ΔΕΗ και να μεταφερθεί στις κατά τόπους ΔΟΥ. Έτσι ο κίνδυνος διακοπής ηλεκτροδότησης απομακρύνεται. Ωστόσο βρισκόμαστε σε εγρήγορση και επεμβαίνουμε μαζικά όπου η ΔΕΗ, χωρίς να έχει πλέον αρμοδιότητα όσον αφορά τα χαράτσια, προβεί σε διακοπή ρεύματος.
2) Ότι τίποτε δεν τέλειωσε και ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά και αντισυνταγματικά μέτρα.
3) Ότι οι επιτροπές πλέον θα λειτουργούν ως αντιμνημονιακές.
4) Κανένας μόνος του σε αυτόν τον αγώνα
5) Ότι σε κάθε αντιμνημονιακό κάλεσμα θα συμμετέχουμε όλοι
6) Οι επιτροπές είναι και θα παραμείνουν ακομμάτιστες
7) Ο λαός μόνο μπορεί να διώξει αυτούς που αποφασίζουν για εμάς … χωρίς εμάς.
8) Δεν αναγνωρίζουμε την κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ
9) Συνεργαζόμαστε και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις επιτροπές ενάντια στα χαράτσια της Θεσσαλονίκης.
10) Καλούμε όλους τους κατά τόπους συλλόγους να συμμετέχουν μαζί μας στον δίκαιο αγώνα μας (σύλλογοι γυναικών, εμπορικοί σύλλογοι κ.λ.π.)
11) Θα συζητήσουμε στην επόμενη συνάντησή μας το θέμα «ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ»
12) Συζητήθηκε το θέμα – πρόβλημα της Ευκαρπίας σχετικά με το χώρο Μαζικής Αποθήκευσης Σκουπιδιών (Μ.Α.Σ.) στην περιοχή τους.
13) Διαβάστηκε το Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θες/νίκης για συμμετοχή και συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων της Ευκαρπίας.
14) Συζητήσαμε την πρόταση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Αμπελοκήπων.
15) Προτάθηκε επίσης σε ξεχωριστή συνάντηση με ιατρούς να γίνει ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με τις αλλαγές στο ΕΣΥ αλλά και τα φάρμακα που καταργούνται και τη θέση τους θα πάρουν σκευάσματα αμφιβόλλου ποιότητας και δράσης.

Μετά από όλα αυτά αποφασίστηκε να συμμετέχουμε στο κάλεσμα της Κυριακής 4-3-2012 και ώρα 17.00 στην πλ. Αριστοτέλους για διαμαρτυρία ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, με το πανό μας και δικές μας προτάσεις:

Α)
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ
Β)
ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Γ)
ΟΧΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ
Δ)
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Ε)
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
ΣΤ)
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ
Ζ)
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Η)
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Θ)
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Ι)
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΔΟΥ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
Κ)
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00 θα γίνει συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας, η οποία θα περάσει έξω από τα γραφεία βουλευτών της πόλης που ψήφισαν τα Μνημόνια, συμπορεύονται με την Τρόϊκα και προωθούν το ξεπούλημα της χώρας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΩΡΑ 17.00

Η Επιτροπή Κατοίκων Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη θα πάρει μέρος στο Συλλαλητήριο στην Πλατεία Αριστοτέλους κατά της εφαρμογής της Δανειακής Σύμβασης και του νέου Μνημονίου.
Καλούνται οι συμπολίτες από το Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη να συμμετέχουν.

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



Η Επιτροπή Πολιτών Δ. Πυλαίας - Χορτιάτη πήρε μέρος μαζί με τις χιλιάδες του κόσμου που την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου διαδήλωσε ειρηνικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στην ψήφιση του νέου Μνημονίου
και της νέας Δανειακής Σύμβασης.




ΚΑΛΕΣΜΑ για Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ


ΠΑΝΟ ΤΗΣ ''ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ'' ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΠΥΛΑΙΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΣΤΙΣ 4μμ.





Η

ΚΗΔΕΙΑ

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!



ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΜΕ:

ΟΧΙ στη δανειακή σύμβαση και τα νέα μέτρα

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της χώρας

ΟΧΙ στους ψεύτες, τους κλέφτες και τους προδότες

ΟΧΙ στην εξαθλίωσή μας


ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:

Παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας

Κρατάμε την αξιοπρέπειά μας

Ορίζουμε το μέλλον μας


ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ


ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

16.00

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ & ΤΣΙΜΙΣΚΗ


Πραγματοποιήθηκε η Συγκέντρωση του συντονιστικού στην Πυλαία

Την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου συναντήθηκαν μέλη της Επιτροπής από την Πυλαία, το Πανόραμα και το Φίλυρο στην αίθουσα του Συλλόγου "Πύλη" στην Πυλαία.
Έγινε απολογισμός της δράσης της Επιτροπής και συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις της το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Η ενημέρωση και η επαφή μεταξύ των πολιτών, η συσπείρωση και η αλληλεγγύη της κοινωνίας μας, η αντίδραση και η ανυπακοή σε πολιτικές επιλογές που δεν μας εκφράζουν και δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματά μας είναι η σταθερή μας απόφαση. Και γι' αυτό θα αγωνιστούμε.

Η κακοκαιρία εμποδίζει εξ αντικειμένου την πραγματοποίηση μιας μεγάλης συγκέντρωσης για όλον το Δήμο, οπότε αποφασίστηκε να γίνουν συγκεντρώσεις των κατά τόπους επιτροπών, ώστε να μπορέσουν να πάρουν μέρος όσο το δυνατό περισσότεροι συνδημότες, να ενημερωθούν για τη συνάντηση των Επιτροπών του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, που έγινε την Κυριακή 5/2 και να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις.

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00 στον ίδιο χώρο του Συλλόγου "Πύλη", θα γίνει εκ νέου συνάντηση, για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειές μας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση των Επιτροπών Θεσσαλονίκης. Παραβρέθηκαν μέλη επιτροπών από τους Δήμους Θερμαϊκού, Κέντρου Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Μίκρας, Αμπελοκήπων, Τούμπας, Συκεών, Πυλαίας-Χορτιάτη, Καλαμαριάς, Ευόσμου.

Στις τοποθετήσεις των συναγωνιστών αναφέρθηκαν τόσο συγκεκριμένα πράγματα για τη δράση των επιτροπών γύρω από ζητήματα όπως τα χαράτσια όσο και μια πιο γενικευμένη στάση που επιβάλλεται να κρατήσουμε ως επιτροπές στη γενικότερη πολιτική κατάσταση (νέα δανειακή σύμβαση, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων κλπ).

Υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις για το επόμενο διάστημα, οι οποίες θα τεθούν υπόψη των κατά τόπους επιτροπών και, αν υπάρξει συμφωνία, θα προχωρήσουμε από κοινού σε κινητοποιήσεις - όπως παράσταση διαμαρτηρίας σε ΔΕΗ και εφορίες, πορεία έξω από γραφεία βουλευτών, η οποία να καταλήξει στο γραφείο του Ε. Βενιζέλου, δημιουργία σε συνδυασμό με άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες, ενός δικτύου αλληλεγγύης και συσπείρωση των επιτροπών υπό το σύνθημα "ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ".

Αποφασίστηκε να γίνεται συνέλευση όλων των Επιτροπών την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο άμεσης επικοινωνίας μελών από κάθε επιτροπή με τη μορφή λίστας ονομάτων, τηλεφώνων και email για καλύτερη συνεννόηση και συντονισμό και τέλος όλες οι επιτροπές να ενημερώνουν το blog του συντονισμού επιτροπών με τις επιμέρους δράσεις τους.

3η Συνάντηση των Επιτροπών ενάντια στα χαράτσια στη Θεσσαλονίκη


Οι τοπικές επιτροπές του Νομού Θεσσαλονίκης συγκαλούνται στην

3η συνάντηση των Επιτροπών ενάντια στα χαράτσια

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ώρα 11.00

στην Ε.Δ.Ο.Θ.

Πρ. Κορομηλά 51

4ος όροφος